Γράφει ο/η Σμαράγδα Μακρή
SHARE IT!

Συνταγή μαγειρικής για λαμπερά μαλλιά

Νοεμβρίου 2010

_M3Y6440

Το Φθινόπωρο κάνει σιγά σιγά  την εμφάνιση του και μαζί του έρχεται και το στρες, να προλάβουμε φυσικά, τι άλλο, το πρόγραμμα της νέας χρονιάς. Λίγο η κακή διάθεση από όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, λίγο το φορτωμένο πρόγραμμα της οικογένειας , περισσότερο το άγχος της δουλειάς δεν αφήνουν χρόνο να φροντίσουμε τον εαυτό μας.

Το φθινόπωρο το σώμα μας έχει μεγάλη ανάγκη από ενέργεια και δύναμη να αντεπεξέλθει στην απαιτητική καθημερινότητα και πολύ περισσότερο τα μαλλιά μας.

Πολλοί από εσάς θα έχετε παρατηρήσει μια σχετικά αυξημένη τριχόπτωση αυτό το διάστημα, τυχαίο? Όχι βέβαια, αν λάβετε υπόψη όλα τα παραπάνω συν την κακή διατροφή που όλοι κάνουμε αυτήν την περίοδο μέχρι να μπούμε κανονικά στο <<πρόγραμμα>>.

Μία σούπερ τροφή όχι μόνο για τα μαλλιά σας αλλά και για τον οργανισμό σας γενικότερα, είναι το μπρόκολο.

Το μπρόκολο είναι αντιοξειδωτικό, περιέχει μαγνήσιο, σίδηρο, φωσφόρο, βιταμίνες Α,Β, C και πολλά άλλα….

Σημαντικά στοιχεία για τον οργανισμό, χαρίζει λαμπερό δέρμα καθώς επίσης  λαμπερά και δυνατά μαλλιά.

Η συνταγή μου συνδυάζει πολλά καλά στοιχεία για τα μαλλιά σας, το κοτόπουλο , το μπρόκολο και τη σόγια που τελευταίες έρευνες αποκαλύπτουν τις ευεργετικές ιδιότητες της κατά της τριχόπτωσης!!!

Κοτόπουλο με τζίντζερ και μπρόκολο

Υλικά για 6 άτομα

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ κομμένο σε φέτες , 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο, 750γρ φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες, 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, ¼ κούπας σόγια σος, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 ποτηράκι του καφέ άσπρο κρασί+ 1 ½ ποτηράκι του καφέ νερό, 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο, 450γρ μπρόκολο μόνο τον ανθό , φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καβουρντισμένο σουσάμι για το γαρνίρισμα.

Εκτέλεση

1. Σε ένα βαθύ τηγάνι (ή wok) βάζετε το σησαμέλαιο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε το κοτόπουλο. Μαγειρέψτε το μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα (περίπου 8-10 λεπτά)

2. Στη συνέχεια ρίξτε το κρεμμύδι , σοτάρετε για 2’ , το σκόρδο για άλλα 2΄και σβήστε με το κρασί.

3,Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνετε το νερό, το ξύδι, το μέλι , το μπρόκολο και μαγειρεύετε περίπου για 8-10 λεπτά.

4,Μόλις πήξει η σάλτσα και το μπρόκολο γίνει μαλακό, το πιάτο είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία , φτιάξτε το είναι νόστιμο και κάνει καλό στα μαλλιά σας!!

 

Σμαράγδα Μακρή
Εργαστήρι μαγειρικής Μαρμίτα
Εγνατία 112,τ.κ. 54624
Θεσσαλονίκη
Τηλ.2310.278027
www.marmita.gr



 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.